Mít doma vždy čerstvé pečivo se bohužel někdy nepodaří. Pokud bydlíte na vesnici, jste i limitováni krátkou otvírací dobou obchodů. A není nad to se ráno probudit s vůní čerstvého chleba na snídani. Vyzkoušejte domácí pekárnu. Její obsluha je velmi jednoduchá. Stávají se velkým hitem mezi hospodyňkami a výrobci se je snaží stále zdokonalovat. Dají se v nich kromě čerstvého pečiva připravit i buchty, marmelády, kaše a dokonce i jogurty. Domácí pekárny se hodí pro ty, kdo chce ušetřit peníze, chce mít stále čerstvé pečivo při ruce a chce vědět co jí.
Jak obsluhovat domácí pekárnu
Každá domácí pekárna obsahuje návod k použití. Nicméně všeobecné pravidlo zní, že se do nádoby pekárny nejprve nalijí suroviny jako je voda, mléko, kvásek, droždí a olej. Poté budete přidávat podle chuti mouku, ořechy, olivy, bylinky prostě na co máte chuť. Namačkáte správný program na pekárně a už jen čekáte. Nebo můžete využít už i připravené směsi přímo do těchto pekáren, které zakoupíte v obchodě.
Jak vybírat pekárnu
Obchody nabízejí mnoho druhů těchto pekáren a je jednoduché se v nabídce ztratit. Proto je důležité si před samotnou koupi uvědomit pár věcí. Důležité je při výběru znát informaci pro kolik lidí budete péct. Pokud Vám vystačí půlka chleba, je úplně zbytečné kupovat velkou pekárnu. Určitě na tomto spotřebiči není radno šetřit. Vymstít se Vám to může hlučností pekárny, nekvalitními plasty, které časem mohou velmi nepříjemně zapáchat, loupáním povrchu formy. Pokud budete péct pouze malé bochníky chleba, vystačí Vám pekárna s jednou hnětací metlou. Většina pekáren má hlavní a poté doplňkové programy. Nebojte se v obchodě zeptat, jaké programy zrovna Vaše pekárna ovládá, tak abyste si opravdu vybrali podle Vašeho vkusu. Některé pekárny Vám dokonce mohou nahradit i jogurtovač. Pekárně sice příprava trvá dlouhé hodiny, ale jejich spotřeba je až 5x menší než trouba.